maandag 15 oktober 2012

Zon op tafel

Grieperig! Het lichaam zegt: 'stop, even rust, even tijd voor jezelf, bed, kippensoep en een heerlijke makkelijke zonnige lunch voor je opnieuw je bed opzoekt'!

 
Ik gehoorzaam en maak een begin met de soto ajam voor vanavond, Indische kippensoep - het recept komt nog wel een keer - en terwijl de kip in de bouillon trekt, maak ik als lunchgerechtje een insalata caprese.

Het is een salade van buffelmozzarella, tomaatjes van het landgoed, basilicum van de vensterbak, olijfolie en vers gedraaide zwarte peper. Sneetje met gezouten roomboter die ik nog in de koelkast had zweven. 

Zalig. Ook als je niet grieperig bent :-).

Kate
15 oktober 2012

p.s. voor het geval je nu denkt, wat is dit nu voor recept en wat moet ik doen...?

Gewoon een bol mozzarella kopen en in stukjes gescheurd op het bord draperen; tomaatjes in plakken of stukjes ertussen leggen; een handvol basilicum erover scheuren; een mooie dunne sliert olijfolie toevoegen en de pepermolen draaien. Klaar.